Materiella ting

Att jag valde att studera på material inriktningen känns som en naturlighet nu. Att få läsa om materials struktur och uppbyggnad samt varför vissa material innehar de egenskaper som de har är det som jag funderat på. Material utvecklingen går frammåt och forskningen tar fram det ena efter det andra. Det finns många saker att uppfinna och många nobelpris att få hehe.

Jag har alltid varit lite förtjust i materiella saker och speciellt tekniska apparater. Det är ju bara se hur jag blir som ett litet barn när jag öppnar ett nytt paket som jag beställt. Datorer, kameror, stereo och skärmar med mera. Till kameran verkar det dröja med mitt motljusskydd som jag har bestält. Det är restnoterat på de flesta sidor på internet, dock ingen större brådska med det just nu.

Något som vi materialare har tagit fram är denna magnifika bil och inte mindre bra blir det med en vacker reklamfilm.

Winter all over again

I morse vaknade jag och tittade ut över ett vitt landskap. Det kom faktiskt en bra mängd snö och nu ligger det kvar en modd på marken. Var försvann det vackra vårvädret som börjat hitta till Uppsala? Kanske är det så att det kommer tillbaka när Jackie är här i stan igen.


image4

image5
Det blev en god middag i kväll, lövbit, kroketter och bearnaisé-sås.

Vi är bäst! Tre månader och jag vill bara ha mer!

Marknadsföring

Inte visste jag att jag skulle tycka att studierna i företagsekonomi skulle vara så intressanta som jag finner dem nu. Kursböckerna är en skön variation till våra kursböcker i kemi och liknande ämnen.

image3
En kväll med boken i marknadsföring

Har även styrt upp ett möte med fotogruppen i kväll och planerat en stor del av vårens aktiviteter. Snart dags för vår omtyckta utställning på Ångström igen. Även en utflykt där vi kommer använda oss mycket av långtids-exponeringar kommer att äga rum nästa vecka.

God natt! // Obie

Väder hit och dit

Sitter och tar det rätt lugnt framför TVn i kväll. Har bläddrat lite i marknadsföringsboken och insett att den är enormt mycket lättare att läsa än våra ordinarie kursböcker. Det verkar bli en intressant kurs!

Vädret här i stan svänger lite upp och ner. I morse när jag och gumman gick till stan var det kyla i luften samtidigt som en vacker vårsol tittade fram. Medan det på eftermiddagen kom en regnskur. Det låg ett vackert istäcke på Fyrisån och såklart var kameran med.

image1
Fotograf som man är kröp man ut på isen och tog ett häftigt foto, nästan i alla fall.

Har även avnjutit två goda bitar kladdkaka i kväll en stund efter middagen.

image2
 Tog ett foto innan den var klar att åka in i ugnen.

Blogg, blogga eller bara fota?

Ska jag ge mig in i detta jag också? Eller ska jag bara utöka min möjlighet till bekräftelse genom att att skriva om mitt liv eller sprida mina foton på allt fler ställen?

Nåväl, nu har jag skapat en sida och tänker kika hur jag känner inför att blogga ut till hela vida världen. Som vanligt har man ju alltid beslutsångest, och denna gång var det gällande vilket namn jag skulle anamma till bloggen. Det fick bli som det blev.

Hoppas på att vi ses fler gånger här i min gemytliga blogg!

Mvh Tobbe!

RSS 2.0