Studioblixtar

Sådär, nu har vi skickat iväg en beställning på studioblixtar till fotogruppen. Det kommer bli suveränt! Fick ett grymt paket till riktigt bra pris också!
Dessa kommer att hjälpa oss rejält i fotosessioner till tidningen, ceremonier och kommittéer.

image52

Grillkväll

En mycket trevlig grillkväll hemma hos Anton var en skön tillställning i kväll.

image51

På vägen till willys

image50

Flygande saker

image49


30 days of night

En bra film för att vara i sin genre. Satt och kollade den i går, lite creepy emellanåt.

image47


image48

Career

Läste just på E24 vilka de arbeten som man ska satsa på närmaste tiden, exempelvis:

Civilingenjörer
Läkare
Sjuksköterskor
IT-specialister
Tandläkare
Lärare

Det känns skönt att civilingenjörer ligger i den listan. Däremot har det aldrig varit svårt att få jobb från vår utbildning, som tur är. :)
image46
Ett litet bus från sommarjobbet mina arbetskamrater hittade på

Kontraster

image45

Red'n'black

image44

I'm on a train

image43

Extrajobb igen

Tillfrågad på ett nytt extrajobb i kväll, den här gången inte långt från mig här i stan. Hon skulle återkomma då hon nu bara lyssnade intresset hos de som kan bli aktuella.

Snart åker man upp till föräldrarna i påsk, förhoppningsvis med mitt trevliga sällskap. =)
image42

Startsidan

Såg i dag att ett av mina foton har hamnat på startsidan till www.pixbox.se, vilket känns väldigt roligt. Detta ökar såklart även trafiken bland mina övriga album som ses direkt.

image36

Föreläsning

I dag blev vi lite smått uttråkade på föreläsningen och började utveckla våra artistiska kunskaper. Detta skedde på de utrymmen som de kvantmekaniska uträkningarna inte fyllde.


En kaffe skulle smaka gott

image29

Påsklov?

Sitter och funderar fram och tillbaka hur man ska göra under påsken. Har inte heller bokat några superbilliga biljetter som lätt skulle kunna avgöra valet. Men i det här fotot ser det lite ut som att det kan bli aktuellt i år på grund av den varma vintern som vi har haft i Sverige. Här körs det dock snöskoter och wakeboard mitt på sommaren.

image28

Cykel

Att cykeln är viktig i Uppsala känner man direkt när den börjar krångla lite. Det är som att sätta en stor kägla runt ena foten. Suttit i helgen och skruvat ihop cykeln så att den nu fungerar utomordentligt.


Fotoutflykt

I kväll var det dags för årets första utflykt med fotogruppen, då det i går var regn och rusk. I dag var det bra väder, dock något småkyligt på slutet. Fick till ett par foton på temat långa exponeringar. 
 Snart dags för utställningen också, ska skicka in fotona i morgon kväll för framkallning.


Extrajobb

Känns alltid lika tråkigt att vara tvungen att nobba ett extrajobb, men det här skulle ha varit nästa vecka och det känns inte riktigt som att det skulle ha fungerat. Det är nämligen en hel del annat som händer denna vecka. Detta var heller inte för det jag sökt för, men hon skulle återkomma med mer info om jobbet för Canon!
Jag ligger i varje fall på topp av profilerna som har sökt, och det var inte enbart ett par stycken som sökt heller.


Lightroom

Hur många är det av er som har haft möjlighet till att testa Adobe Lightroom? Den har ju funnits ute på marknaden nu ett tag och fått både positiv som negativ kritik. Jag tycker det är ett riktigt smidigt program för bildredigering då man kan sätta grundinställningarna likadana för alla foton i en grupp vilket gör att allt går mycket snabbare. Däremot är Photoshop klart bättre när man ska finjustera och redigera ordentligt ett foto. Men Lightroom har en fräschare design och kan se ut enligt nedan.

image18

Fettisdag

I dag var det dags för att smaka om en semla smakar lika bra som den gjorde förra året. Ett litet gäng drog sig genom staden mot Caféet för att avnjuta Uppsalas största semlor.
H antog dock inte sitt vad från förra året med A om att äta två stycken stora semlor. Men vi hade likväl trevligt för det!

image17

Underställ

Har kikat på detta underställ och är riktigt sugen på det då det även går på kampanj just nu. Det passar riktigt bra under min skaljacka och till utomhusträning nu på våren.

image16

Är lite små oviss hurvida man ska anmäla sig till Fjällräven classic 08 eller ej, är lite svårt att planera hela sommaren så här i förväg. Det beror lite på var vi jobbar och om man får ledigt exempelvis.

Intern tävling

Det här med bloggandet börjar nästan bli en mera intern tävling om antalet unika besökare mellan mig och Chackie. Jag har dock gett henne ett litet försprång vilket jag snabbt knappar in på. ;)
Mitt antal ökar för var dag som går, vilket jag tycker är trevligt att allt fler börjar upptäcka min blogg. Däremot så får ju Chackie en massa erbjudanden och saker för att folk läser hennes blogg. Hon är världens bästa. :)

Favoriten

Fick ett inslag att jag skulle testa på lite studiofoto på mina prylar som jag fotar ofta med. Först ut kommer mitt vidvinkelobjektiv som är designat för APS-C digitalkameror. Brännvidden motsvaras av 16-35 mm på en fullformats kamera. Detta ger fantastiska vyer och spännande foton då man vrider ut det till yttre läget.

image15



Avskedsparty

Här kommer ett par foton från gårdagen. Det var en kväll full av trevligt sällskap, god mat och bra underhållning i form av Singstar och Wii-sports. Småsugen som jag är på att skaffa en konsol så körde jag på rätt bra med lite sports under kvällen, får se hur det där blir. Kanske att vi skaffar sen när vi fått lön och så? :)

image12

Sommaren lockar

Just nu är det rätt skönt med lite snö ute i stället för det grådisiga och slaskiga vädret som varit senaste dagarna. Men att uppnå denna eufori som finns, under en sådan här dag som skådas nedan, är svår vid såna här tillfällen.

image9

Sötnos, jag har ju sagt att vi i sommar ska packa väskorna och sticka ut på en vandring så vi slår slag i saken. Jag funderar även på att uppgradera mitt tält till ett nytt inför denna sommarsäsong, får återkomma om det senare.

Hemkommen

Här kommer ett foto från sessionen i dag till studenttidningen. Jag avslöjar inte för mycket för er som kommer att läsa tidningen så småningom, den går även att läsa via internet för intresserade. Denna gång har jag dock inte bidragit desto mer till detta nummer.

image8

Det var riktigt trevligt hemma hos Alexander i kväll och vi från klassen åkte hem i samlad trupp på tåget. Ska bli rätt skönt att få hoppa ner i sängen och sova nu känner jag.

UTN 6 år

I går var det dags för alla föreningar och engagerade inom UTN att ställa upp sin monter. Självklart ställde vi i fotogruppen också upp en monter för att visa våra vackra foton. Det såg ut att först bli rätt lugnt, men under lunchen och eftermiddagen kom en anstormning av intresserade. Vi visade upp foton som vi tagit tidigare och sålde även ett par av dessa.
Image 6
 

Image 7
 

Nu tänkte jag sätta mig med lite studier och efter det blir det ett litet fotouppdrag. Senare på kvällen åker vi till Knivsta för att ha en underbar kväll hemma hos Alexander. Han åker nämnligen till Melbourne på tisdag.

RSS 2.0